Wouter Meens

Momenteel is er een groot tekort in de bouw en logistiek. Anno 2018 draait de huizenmarkt en de bouw weer op volle toeren. Door een groot tekort aan gespecialiseerd bouwpersoneel moet er worden gekeken naar extra middelen om projecten tijdig af te krijgen. Een alternatief voor bouwbedrijven is het inzetten van bouwlogistiek personeel. Dit een nieuwe term die steeds vaker door bouwbedrijven wordt gebruikt. In dit artikel leggen wij uit wat bouwlogistiek is en hoe wij u daarin kunnen helpen en/of ondersteunen.

Wat is bouwlogistiek?

Met bouwlogistiek wordt het logistieke proces op bouwplaatsen en bouwprojecten bedoeld. Steeds meer bouwprojecten vinden plaats in stedelijk gebied. Bouwlogistiek klinkt misschien simpel, maar de laatste jaren wordt er steeds meer tijd geïnvesteerd in de planning van het bouwlogistiek proces. Om bouwlogistiek bijvoorbeeld aan te sturen zijn er in verschillende stadia van het bouwproces beslissingen die genomen moeten worden. Bouwaanvoerders helpen u met slimme bouwlogistiek, zodat de werknemers soepel en gestroomlijnd bouwen.

Overzicht werkzaamheden:

Als bouwlogistiek medewerker heb je verschillende werkzaamheden:

  • Verhuizen van materialen;
  • Klaarleggen van gereedschap;
  • Afvoeren van gebruikte materialen;
  • Sjouwen van materialen op de werkplaats;
  • Op- en afhalen van materialen met een busje;

Neem als voorbeeld de werkzaamheden die bijvoorbeeld een timmerman moet uitvoeren. Een timmerman wordt ingehuurd om professioneel timmerwerk te af te leveren. Als we kijken naar de werkzaamheden van een timmerman valt er al snel op dat een timmerman ook andere werkzaamheden verricht. Denk hierbij aan het bestellen en afhalen van materialen, sjouwen van de materialen naar de werkplaats, het opgeruimd houden van de werkplaats, het klaarleggen van gereedschap en het wegrijden van oude materialen.

Praktijkvoorbeeld inzet medewerker bouwlogistiek

Stel, u heeft op een project twee dure loodgieters en installatie monteurs aan het werk. Deze vaklui kosten u al snel over de vijftig euro per uur. Bij de werkzaamheden komen ook veel sjouw- en tilwerkzaamhzden kijken. Iemand inzetten om materialen te laten sjouwen voor vijftig euro per uur is zonde van het geld. Om de vaklui efficiënter te laten werken, moet u kijken naar andere oplossingen. Eén van die oplossingen is om goedkopere krachten in te zetten voor het sjouw- en tilwerk. Oftewel, er wordt gekeken naar de inzet van medewerkers bouwlogistiek.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Kent u het hierboven beschreven probleem? Dan is het interessant om ondersteunende medewerkers in te huren voor de bouwlogistiek. sustainable.works kan u geschikte medewerkers leveren. Wij hebben planners die zich gespecialiseerd hebben in het uitzenden van medewerkers bouwlogistiek. Dit zijn vaste krachten die werken voor de logistieke pool van sustainable.works. Onze krachten worden ingezet als verhuizers, sjouwers, assistent monteurs, bouwopruimers en bijrijders.

Wat kunt u verwachten bij de inhuur?

Kiest u voor de inhuur van medewerkers bouwlogistiek via sustainable.works? Dan kunt u het volgende verwachten. U krijgt logistieke krachten tot uw beschikking die in het bezit zijn van een (zwarte) werkbroek, werkschoenen, zwarte shirt of trui en eventueel een VOG, VCA of rijbewijs. Voor de inhuur van logistiek personeel via sustainable.works kunt u uitgaan van een vast tarief per uur dat alleen geldt zolang de jongens worden ingehuurd. sustainable.works werkt volgens de regels van de NBBU en zet de mensen in volgens uw cao.

Het platform van sustainable.works

Wij werken via een digitaal uitzendplatform. Op deze manier brengen wij vraag en aanbod bij elkaar. U geeft uw klus door, waar vervolgens onze jongens op kunnen reageren. Dit geeft u de mogelijkheid om te kiezen wie u wilt inhuren, tevens biedt deze manier transparantie. Wil je meer weten over het platform? Klik dan hier.